Halvtid

Tisdag kväll. Valdag i USA och vi sitter nu mätta och belåtna i hotellobbyn och följer valet på TV. Fullt ös nere på Time Square men vi sitter bra här :)

Idag är det halvtid på vår resa och vi har gjort vår Marathon. Idag blev det en ny morgonjogg i Central Park, det är verkligen helt underbart med soluppgång mellan skyskraporna. Det är fullt med joggare och fortfarande en hel del marathonlöpare som inte har åkt hem ännu. Vi fortsätter vår hälsoresa genom att promenera ytterligare 9 km. Sammanlagt har vi med våra dagliga promenader och 2 morgonjoggar passerat 42 km. Det känns ok att ha spridit ut det på fyra dagar, undrar lite hur det hade gått att klämma in det på en och samma dag. Det får vi aldrig veta.

New York är en fantastisk stad, den är "liten" samtidigt som väldigt stor. Vi går igenkännande mellan avenyer och gator, letar upp affärer och restauranger. Trots att det är tre år sen förra resan ser förvånansvärt mycket ut som sist. Vissa restauranger finns kvar och nu i kväll har vi varit på förra resans favorit. Den låg väldigt nära vårt hotell och vi var lika nöjda i kväll som de andra gångerna vi varit där. Nice Matin heter den, jag kan rekommendera den till alla som ska till NY.

Idag har vi promenerat på The High Line. Ett promenadstråk som är byggt på ett gammalt järnvägsspår som för längesen användes för att slippa tung tågtrafik nere på Manhattan. Det har under 2000 talet byggts om till en park. Eftersom det är en ny storm på väg in i morgon onsdag hade vi tur då man nu har stängt parken tillsvidare.

Frukost är svårt att hitta. Igår testade vi French toast och för er som inte vet vad det är så berättar jag gärna att det är stekt formfranska doppad i pannkakssmet. Lite som fattiga riddare fast rätt osmakligt...Idag lyckades vi hitta ett ställe dör vi fick en rostad bagel och en riktig kopp te, mer min smak :)


Populära inlägg i den här bloggen

Vart tar dagarna vägen?

Mot San Fransisco!