Två veckor

Det börjar bli höst. Samtidigt närmar sig mitt motorstopp fyra månader. Allt man vet med säkerhet är att tiden inte står still, fyra månader är en lång tid och ändå så känns det som om det har passerat fort. Det händer saker varje dag av mer eller mindre spännande karaktär. Här kommer ett axplock från de sista två veckorna.

Emma leker ibland Puss-puss leken på förskolan. Den går tydligen ut på följande:
1. Tjejerna mot killarna
2. Tjejerna jagar killarna (aldrig tvärtom) och när dom "fångar" en kille så får killen en puss.
Det brukar vara klart övertal av tjejer i leken och killarna blir som jag förstod det alltid jagade.

På förskolan jobbar man mycket med respekt mot andra just nu. För Oscar har det inneburit att han har lärt sig att man väntar på sin tur när man pratar. Man lyssnar på vad de andra säger och sen är det hans tur. Han blir jättarg om vi pratar i mun på varandra hemma och säger tyst om vi inte lyssnar på honom.
- TYSTA! Nu pratar jag talar han tydligt om! Härligt med en retoriker hemma :)

En kväll så väntade vi på glasslastbilen. Under tiden så lekte vi kull i trädgården, vet ni hur anfådd man (läs jag) blir av att jaga två små, smidiga barn i vår trädgård. Det var nästan omöjligt att fånga dom, men när jag lyckades så passade jag på att pussas...

Vi klämde in en perfekt söndag mitt i perioden. Vi gjorde "inget alls" enligt min vanliga måttstock men det var ju inte helt sant när jag summerade dagen vid middagstid. Det bästa av allt var att både jag och P hade samma känsla kring denna helt perfekta dag. Så här såg den ut:
Frukost - målning av carport - kaffe på kökstrappan - några spadtag på berget - smulpaj med Åsa och hennes barn som kom på besök - en kort cykeltur/promenad runt kvarteret - simning med Emma.
Undrar själv hur jag tänker och värderar en dag av "inget alls". Nyanser från att ligga på soffan till ovan program får tydligen samma status, men inte aldrig samma betyg.
Samtal med kloka psykologen kring ovan gav mig bland annat följande läxa: - prova att äta en karamell utan att tugga på den.

Sist på perioden hade vi en helg med blandad kompott. Regn mest hela lördagen. Jag och barnen bäddade ner oss i soffan och tittade på film :) På eftermiddagen tog vi oss samman och gick till en lekplats mellan några skurar.
Söndagen blev en utflyktsdag. Vi åkte till Vaxholm och kände på havslukten.
Alla var överförtjusta, det glittrade vackert och trots blåst så drack vi varm oboy på klipporna och hade det underbart.

Populära inlägg i den här bloggen

Vart tar dagarna vägen?

Mot San Fransisco!