Inlägg

Visar inlägg från september, 2013

Göteborg

På plats i Göteborg, sitter på en restaurang och tar vara på tiden att vara ensam. Utan stress! Det fungerar! Perfekt paus för mig. En bra dag på jobbet, fint väder och ett jättefint hotellrum.  Sitter jämte ett äldre par som dinerar tillsammans. Jag trodde att det var ett gift par men efter att ha lyssnat lite påmderas samtal förstår jag att de inte är gifta. Kanske syskon, vem vet? Jag tänker att jag och P kommer gå ut så där när vi är gamla.  Tacksam över min IPad mini och min digitala prenumeration på DN, perfekt. 

Måndag 23 september

Bild
Avslutade veckan med ett träningspass och börjar den nya med en begynnande träningsvärk. Bra gjort! Passade grannens tre barn lördag till söndag och det gick förträffligt bra. Fem barn känns ändå som det är i mesta laget. Fast det är klart, säg vilken lördag senast som vi hade tyst, lungt och helt egen föräldratid redan kl 20.00?   Emma och jag hade dessutom lite kvalitetstid i fredags. Jag hämtade tidigt och så stack vi ner och fikade på kommunhuset. Lät avtändande men det är först och främst det enda kaféet vi har i Knivsta och det är faktiskt riktigt trevligt. Trots att det ligger i kommunhuset. I samma hus ligger även biblioteket som efter fikat ärades med ett besök. Villaträdgårdens historia till mig och tio barnböcker på lånekontot. Perfekt!   Lördagen med alla barnen blev dessutom en perfekt Buzz afton. Nu buzzar jag "Air Wick black edition". Vem förutom barn tycker det var häftigt med ljus som ändrar färg!? Stora ögon! Och det var jättemysigt. Sj

Ola-Conny och Morgan, hur tänker ni?

Jag planerar en resa till Ullared tillsammans med tre andra tjejer. Ett dygn med övernattning, shopping och trängsel. Helt frivilligt och jag tänker att det kan bli skoj. Sen dyker det på mig; ångest, oro och inte minst ett moraliskt dilemma.  Handla billigt - känns alltid bra Handla billigt skit - känns dåligt, miljöovänligt!  Handla hållbara saker billigt - känns svårt, om inte omöjligt Handla hållbara saker - känns bra, miljövänligt! Handla märkes saker - känns av princip inte bra. Jag vill tro att man kan hitta bra hållbara saker utan att betala för ett märke.  Handla designade saker - känns "upperclass" men känns ändå bra av andra anledningar  Handla second hand, oavsett pris - känns jättebra!  Resa 60x2 mil för att handla nya saker för massor med pengar när jag säkert kan hitta minst lika bra saker närmare. Kanske till och med secondhand känns moraliskt tveksamt.  Handla allt på en och samma gång - känns bra, effektivt Oro över att jag kommer handla massor och sen ångra

Nöjd!

Bild
Så bra! 

några fler bilder

Bild

Ny månad, nya idéer

Bild
Igen, sitter jag på tåget hem från jobbet. Imorse på väg till jobbet tittade på alla andra som precis som jag var på språng till sina jobb. Tänkte att jag vill vara som dom, passa in i deras värld. En värld där jag alltid känner mig lite utanför, lite mal place på nåt sätt. Funderar på om det är fel på mina skor eller kanske min väska? Blir det bättre om jag ändrar mig lite, skulle jag passa in då?  Förnuft och känsla hänger inte ihop, det vet jag, men jag har svårt att få ihop det ändå. Jag letar vidare efter min plats och när jag hittar den så kommer jag att ta den! Jag kommer prova mig fram och i kväll ska jag prova att cykla Mountain Bike. Ska bli kul och se om det är nåt för mig... Hemma har framsidan börjat sin förvandling, grannen och deras barn höll koll. 

2 september

En helg fylld av kuligheter!  Jag och barnen hade fredagsmys utan Petter! Chips, läsk och film! Mys!  Lördagen innehöll ett bröllop lång ut på Lidingö, klackarna sjönk ner i gräsmattan och fastnade. Alla tjejer trängdes på de få granitplattor dom fanns utlagda. Härligt med utebröllop!  Söndagen började bra med hotellfrukost, käre pappa kom och sa hej! Lite hästhoppning på tv, ett spinningpass och tacos på kvällen.  Så var den helgen slut... Nu är det måndag och jag sitter på pendeltåget mot jobbet, trött. Det är värt att vara trött efter en kul helg!