Inlägg

Visar inlägg från februari, 2012

En veckas uppdatering

Ja, så får det bli idag. Denna vecka har jag kört bil till jobbet och då märks att jag "saknar" min tid på tåget när jag brukar blogga. Så nu kommer en resumé över veckan som gått. Vi har firat Ps födelsedag med middag hos hans föräldrar på lördagen och kaffekalas på söndagen. Kaffekals för vuxna hör inte till vanligheterna och det var fler barn än vuxna även på detta vuxenkalas. Jag älskar vårt hus och vår trädgård, de lite större barnen kunde först leka inne och när dom tröttnade på det krängde dom på sig sina ytterkläder och gick ut ett tag och lekte ute. Jag hann med två stavpromender och det kändes bra :)  Jag kommer att klara av mitt mål i NY! Annars har jag gjort följande reflektion... Helt onödigt att ha en extra dag i februari, vem har bestämt att den ligger i februari och inte på sommaren? Tänk er en extra sommarkväll med grillat under semestern ja det hade helt enkelt smakat bättre än 29 dagar i februari.

Prinsar, prinsessor och Anrell

Idag kan vi gratulera en bekant till mig som fyller år idag. Efter idag kommer aldrig någonsin att tappa bort hennes födelsedag, det blev till och med flaggdag på hennes dag. Jag tänker även på alla som födde sitt barn idag, alla som fick sin prins eller prinsessa idag, grattis till alla er! Grattis säger jag oxå till Lasse Anrell som fick träffa RGB i Göteborg idag. Jag har alltid gillat Anrell, kanske inte alltid tyckt lika som han men alltid gillat det han skriver. Att han dessutom är stor nog att anta en utmaning som motbevisade hans teorier gör honom ännu bättre. Han fick idag träffa sitt "offer" och han beskrev mötet på ett underhållande sätt. Han tyckte synd om den kastrerade hingsten och undrade om inte den skulle ha ett mindre bett i munnen. Han är faktiskt både rolig och omtänksam den rara Anrell.

Våren är på väg...

I alla fall idag. För en vecka sen skrev jag föregående inlägg om Vasaloppet och nu känns det otroligt avlägset måste jag säga. Det är ljust både till och från jobbet nu även på jobbet syns en ljusning. Idag har jag nämligen träffat min "efterträdare" och det kändes otroligt bra. Hon kommer bli en klippa! Jag kommer då kunna koncentrera mig på andra uppgifter och bli en annan klippa.

Galna idéer

Jaha, då var det dags igen - årets alla anmälningar till olika löp :) Det är verkligen enkelt att sitta hemma i soffan och tänka sig runt ett varv här och var i världen. Eller bara runt sjön hemma kanske hade räckt? Nej då, jag ska då alltid ta i lite och nu är det bokat, mitt andra maraton och det lovar jag dyrt och heligt (framför allt dyrt...) att det kommer bli av denna gången. Nu är det 10 år sen förra gången och sviterna från den gången har lämnat minnet och nu är det dags igen. Satsningen började idag med en tur med stavarna i slask och is. Inte bästa underlaget men vad tusan. Sen ser jag framför mig hur jag ska forcera Abborrebacken en söndag i september. Jag säger Lycka till!

Mitt vinterland

Ja, vad säger man. Två dagars snöande och idag -12 ute och jag tror jag bor i Norrland. Det är stor skillnad mot Skåne där både massor med snö och -12 ändå hör till ovanligheterna. Emma lärde sig ett nytt ord häromdagen, snöstorm. Idag kör man Hjärtstenens Vasalopp på dagis och imorse sa vi tack snöstorm. Tänk vad tråkigt med Vasalopp utan snö... Snart helg igen, veckorna går fort nu. Det ska bli skönt med en obokad helg. Morfar kommer och det är alltid uppskattat. Av både stora och små barn.

Äntligen lite tid

Bild
Jag har haft ett par tuffa veckor på jobbet, idag har jag andats ut lite och inte bara in som jag gjort de sista veckorna på jobbet. P är borta ikväll och jag njuter i soffan. I bland är det bara så himla skönt att vara hemma själv. Barnen sover gott och jag har tid för mig själv och mina egna tankar. Men vardagen har ju rullat på och i helgen var det kalas. Jag fyllde år och det var väldigt stort för Emma, det var roligt att se. Hon ville gärna att jag skulle ha kalas och hon berättade gärna för alla att det var min födelsedag :) Jag kände mig väldigt uppvaktad. Vi har haft ett par dagar med underbart vinterväder och vi upptäckte till allas förtjusning att vi har en alldeles egen pulkabacke. Det har varit stor succé och tillsammans med grannarna hade barnen en rolig stund. Vi hade även kalas, precis som Emma önskade sig. Vi bjöd på tårta och kaffe, Emma hade hjälp till med tårtan som blev jättegod. Oscar var väldigt glad för han hade fått kläder upplyste han alla gäster

En enda stor pusselbit

Ja, så känns det nu och då är jag glad att jag inte faller av utan håller sig inom kanterna. Det blir snart bättre tror jag, det jag visserligen trott några veckor nu men snart så... I lördags gjorde jag nåt jag inte får. Jag lät lillebror Oscar vara vaken till 23?! Att han inte somnade är fortfarande en gåta. Jag kunde inte låta bli när han kom tassande, smygande och visste så väl att det inte är ok att gå upp när man väl lagt sig. Han tittade på mig och ville sitta hos mig, jag smälte direkt och sen hade vi soffhäng och tittade på Mello, hästhoppning och Pelle Svanslös. En helt perfekt lördagkväll!